Anmäl dig till nyhetsbrevet!

Peter Jezewski blev känd för det svenska folket som medlem i det kultförklarade bandet The Boppers.

Med stora hits som Come on and dance och Do that boppin jive nådde de stora framgångar både i Europa och Asien

Sedan 1993 har Peter varit verksam som soloartist och bland annat figurerat som frontman i Peter and the chiefs och Peter and the Bopmachine.

The Boppers gjorde sedan en stark come back med Jeannie’s coming back, Kissing in the moonlight och Gonna find my angel.

Numera ligger Peters största fokus på 1950/60-talsshowen Be Bop A Luba som turnerar runt i hela Sverige.

Peter är även aktuell i en ny föreställning som sätts upp hösten 2016/ våren 2017 "Rocken tog mitt liv"

Videos

Här kan du se svängiga videos från shower och spelningar vi gjort.

 

Ny Cd/Singel,,LYSSNA HÄR!

 

Doo Wop med Peter Jezewski! from Matz on Vimeo.

 

3 Juli 2015 släpptes denna singel ”My Car” på bla Spotify

HÄR KAN NI LYSSNA PÅ 3 LÅTAR FRÅN NYA CD; ”BIG BLACK CADILLAC”, IF I ONLY HAD TIME, ” My car”

Topprecension ny cd ”Back to the 50´S”
Eskilstunakuriren 5 plus
Trender kommer, trender går men 50-talsrocken består. En som under många år dragit nytta av detta i sitt artisteri är Peter Jezewski från det att han slog igenom med The Boppers 1978.
Sedan ett antal år tillbaka har Peter satsat på en solokarriär och det album han släpper nu är, föga förvånande, helt präglat av rocktoner från 50- och 60-talet.
Peter Jezewski har själv skrivit flertalet av sångerna och han har fångat det tidstypiska alldeles fenomenalt bra. Här finns de sorgliga, nästan smöriga, låtarna om olycklig kärlek som kommer att bli favoriter på festen när det drar sig mot småtimmarna och danssugna partypar drar sig mot hångelhörnet.
Såklart ska det också handla om muskelstinna amerikanska vrålåk, vad vore en skiva med gammelrock utan dessa? Skivan är utomordentligt välproducerad, alla dobidoap, dododoaaa och bombombombabom sitter där de ska. Skivan är nog en av de bästa som släppts i genren.
+++++
Egon Jonsson

RECENSION Uppsalaaktuelle Peter Jezewskisretrorock skapar egen stil utan att kopiera.
Rock’n’roll har en stark ställning i Svea Rike och här kommer ett album som borde bli genrens definitiva sommaralbum 2015. Detta med en tydlig stilkänsla av sent 50-tal och tidigt 60-tal, men Jezewski kopierar aldrig utan har sin egen profil – en fräsch och energifylld mix av rock’n’roll och stämsångstät doo wop, i låtar med välsvarvade melodier, ett suveränt band och en drömsk kvalitet i ballader som ”Bonnie” och ”Twinkle little star”. I augusti kan Jezewski höras i Parksnäckan och i december gör han sin julshow i Konserthuset.

Bästa låt: ”Gina
Peter Jezewski – Back to the 50’s, 10 juni via Be Bop A Luba
++++
Ladda ner album och pressbilder här

Peter Jezewski blev känd bland svenska folket på 70-talet som frontfigur i det numera kultförklarade bandet The Boppers. Bandet mötte stora framgångar runtom i världen men splittrades 1993. Jezewski har sedan dess släppt skivor på egen hand samt med Peter And The Chiefs och under sin 37-åriga karriär har han varit med och sålt över 2 miljoner album. Sedan 2011 är han aktuell i den kritikerrosade showen Be Bop A Luba, som har kommit att bli en av Sveriges mest sålda shower.

Nu släpps en hett efterlängtad ny studioplatta Back to the 50’s med egna låtar och några väl valda covers. Peter sjunger bättre än någonsin och skivan är full av sommardoftande, nercabbade hitlåtar som Big Black Cadillac, Gina och Back in ’57. Under 2011 släppte Peter ett nytt album som var tänkt att bli en kyrkskiva som skulle heta Crying in the chapel. Projektet drog iväg en aning och resultatet blev ett album som glänste av närvaron från 52 gästartister, däribland Carola Häggkvist, Tone Norum, Björn Skifs, Robert Wells, Jakob Samuel, Mats Wester och Mikael Rickfors.

Det som Chris Andrews, Svenne Hedlund, Tone Norum, Annika Ljungberg, Stefan Nykvist, Amanda Mair, Towa Carson, Janne Frisk, Carina Jaarnek, Lotta Hedlund och Sara Larsson har gemensamt är att de har alla har gästat Be Bop A Luba. Sommaren 2013 uppträdde Jezewski i Allsång på Skansen där han framförde Boppers-låten ”Jeannies coming back” i en modern tappning. Jezewski har även medverkat i Så ska det låta, Bingolotto, Nyhetsmorgon och Sommarkrysset.

”Peter Jezewski firar 35 år på scenen, men det vete katten om han någonsin varit vassare än han är numera” Gefle Dagblad
”Det är inte ofta kropps-behåringen reser sig vid en konserts början men nu blev det stå-päls oll-over direkt” E-kuriren
”En nostalgisk rockshow med extra allt, går inte att sätta annat än toppbetyg” Motala tidning +++++
”Musikalisk magi, inte bara en show eller konsert utan en helt magisk upplevelse” BLT +++++
”Ett musikaliskt smörgåsbord när 50- talsmusik är som bäst” UPPSALANYHETER +++++
”Peter Jezewski gör sin livs show i äkta Las Vegas format” UNT ++++
”En härlig nostalgi-tripp tillbaka till 50-talet” Sydöstran
”Grym tidsresa i rockens historia” VF ++++

Presskontakt:
Emelie Melwinson/Border
031-707 2084
emelie@border.se

Border Music Distribution AB, Gamlestadsvägen 1 415 02 Göteborg, 031-19 08 00, emelie@border.se